Marija (14) koja je bila u incestnoj vezi sa bratom, vratila se- maćeha otkrila KAKO SE SVE IZDEŠAVALO

Policija od subote traga za devojčicom Marijom P. (14) iz Velikog Laola kod Petrovca na Mlavi, koju je, navodno, brat od strica i prvi komšija Darko N. (22) zaveo i nagovorio da pobegnu od kuće. Mala Marija je, po rečima njene babe, zbog zabranjene ljubavi sa Darkom u maju čak pokušala da se ubije, popivši šaku lekova za dijabetes!

Kako se saznaje, devojčica je u subotu uveče, samo nekoliko sati posle proslave svog 14. rođendana, pokupila najnužnije stvari i pobegla iz kuće, dok su njena baka Svetlana i maćeha Ivana spavale.

Iste noći Svetlana je videla da joj nema unuke, pa je posumnjala da je Marija pobegla sa Darkom. Zato je odmah pozvala policiju i prijavila otmicu.

– Marija je zbog njega pre mesec dana pokušala da se ubije! Popila je moje lekove za dijabetes, a kad sam videla šta je uradila, pozvala sam Hitnu pomoć i obavestila policiju – priča očajna baka.

Mariju su, inače, i baka Svetlana i otac Radiša više puta opominjali da ne sme da bude sa Darkom u vezi zato što su bliski rođaci, odnosno, on joj je brat od strica.

– Nije nas slušala! U subotu, kada joj je bio 14. rođendan, otac joj nije bio tu, morao je da radi. Marija je samo isekla tortu kod nas u kući i otišla je do Darka. Pozvala sam je i rekla da ne može da bude s njim, a ona se vratila kući, izbečila se na mene i posvađale smo se – priča Svetlana.

– Rekla mi je: “Baba smaraš!” i, kao, otišla da legne. Onda smo svi legli da spavamo, ali meni nešto nije dalo mira, pa sam oko 23 sata ustala i na stolu ugledala njen pasoš i zdravstvenu knjižicu. Otrčala sam u njenu sobu i videla prazan krevet. Znala sam da je otišla kod njega. Odmah sam otišla kod Darkovih, dozivala je, ali nije ih bilo – navodi uplakana baka.

lekovi Foto: Profimedia
Svetlana je potom saznala da je Darko te večeri pozajmio mobilni telefon od nekog rođaka i pozvao taksi, a zatim se sa Marijom odvezao kod njegove babe u Veliko Crniće. Policija je, po Svetlaninoj prijavi, bila u Velikom Crniću, ali tamo nije pronašla zaljubljene rođake.

– Sada ne znam gde mi je unuka, ona i Darko se kriju negde od nas i od policije. Ali sada mi je jedino važno da znam da li je dobro. Volela bih da se vrati kući, da bar završi osnovnu školu. Ona je sedmi razred, vrlo dobra je učenica i mnogo nam znači da se iškoluje – rekla je Svetlana.

Ona ističe da da su svi čuvali Mariju “kao malo vode na dlanu” i do pre mesec dana nikome nije palo na pamet da se zaljubila u Darka.

– Brinuli smo o njoj, iz škole je dolazila pravo kući, nije izlazila u kafiće. Međutim, pre oko mesec dana, Marijina maćeha Ivana mi je rekla da se nešto dešava sa njom i Darkom. Ivana je videla neke Marijine poruke na tom fejsbuku i shvatila šta se događa. Pričali smo joj svi da ta veza nije normalna, ali ne vredi, čak je pokušala i da se ubije. Pubertet je uhvatio moju unuku i uradila je to što je uradila… Sada mi ništa nije važno, samo da se vrati kući živa i zdrava – kazala je Svetlana.

Marijin otac Radiša kazao je da danima obilazi sela oko Petrovca na Mlavi i traži ćerku. I njemu je, posle svega, jedino važno da je Marija dobro.

– Sve ćemo rešiti, samo nek nam se vrati kući – poručio je očajni Radiša.

MARIJINA MAJKA ZNA ZA NESTANAK
Roditelji male Marije su razvedeni i oboje u drugim brakovima. Kako je objasnila Svetlana, Marijina majka Sanja je obaveštena o ćerkinom nestanku.

– Marija nakon bekstva od kuće nije kontaktirala ni majku. Sigurna sam da bi je Sanja odmah poslala kući da je otišla kod nje sa Darkom. I ona često zove, raspituje se za ćerku, pita da li se javljala, ali sam mogla samo da joj kažem da od Marije nema ni traga ni glasa – rekla je Svetlana.

 

Marija P. (14) iz sela Veliko Laole kod Petrovca na Mlavi, koja je pobegla sa bratom od strica, konačno se vratila kući.

– On je pobegao. Ostavio je. Krili su se kod njegove babe u Salakovcu. Kad je on pobegao, Marija je pozvala oca da dođe po nju i vratila se kući – priča njena maćeha Ivana.

– Nije htela ništa da priča. Tužna je. Otišla je u sobu i ne izlazi. Mi je ništa ni ne pitamo. Samo kad je sa nama, ništa drugo nije važno – dodaje Ivana.

Podsetimo, iako se prvo pričalo da je devojčicu u subotu uveče oteo stariji muškarac, ispostavilo se da je Marija pobegla sa D. N. (20), šest godina starijim bratom od strica.